Хладилен транспорт

Какво представлява хладилен транспорт?

Хладилният транспорт е специфичен вид транспорт, който не може да се извършва с обикновени камиони.

При хладилен транспорт е нужно камионите да поддържат определена температура, при която стоките запазват добрите си качества и перфектен вид.

Ние извършваме хладилен транспорт на дълбоко замразени стоки и на охладени стоки.

Служителите, които работят в Давид Транс притежават всички нужни сертификати, за да управляват камион с хладилна камера. Различните видове стоки се транспортират на различни оптимални за тях температури, за което е нужно служителите ни да имат перфектни знания.

Транспортните ни средства са оборудвани с най-висок клас температурни агрегати, което намалява риска от повреда на температурните камери. Камионите предназначени за хладилен транспорт са пригодени, както за положителни, така и за отрицателни температури. Всеки продукт изисква различни температурни условия.

Хладилен транспорт от Давид Транс

Давид Транс може да предложи на своите клиенти разнообразни по вид транспортни услуги. Една от специфичните транспортни услуги е именно хладилния транспорт. Ние предлагаме хладилен транспорт за малки, средни и големи клиенти.

Благодарение на доброто оборудване на нашите камиони и квалифицирания екип, Давид Транс изпълнява всички възложени задачи бързо и експедитивно.

Най-често клиентите ни търсят хладилен превоз на хранителни стоки.

Стоки, за които е нужен специален температурен режим при хладилен транспорт:

 • Плодове и зеленчуци;

 • Пресни или замразени меса, риба и морски дарове;

 • Мляко и яйца;

 • Замразени храни;

 • Сокове и консерванти;

 • Захарни и шоколадови изделия;

 • Химикали и биологични продукти;

 • Растения и цветя.

Хладилен транспорт на охладени стоки

Охладените стоки представляват продукти, които трябва да бъдат съхранени на по-хладно, за да могат да запазят полезните си свойства. Най-оптималната температура е между 0-4 градуса. Над тези стойности не всички продукти запазват свойствата си.

Можем да дадем пример с шоколада, който трябва да се съхранява на нормална температура. Под пряка слънчева светлина шоколада започва да се топи, а при отрицателни температури замръзва.

Хладилен транспорт на замразени стоки

За да бъде една стока замразена, тя трябва да бъде поставена на минусова температура. Хладилните ни камери могат да гарантират минусови температури до -24 градуса.

Най-често в замразено състояние се транспортират:

 • Месо, риба и морски дарове;

 • Тесто;

 • Замразени плодове и зеленчуци и други.

Замразените продукти трябва да останат замразени до края на целия превоз. Това е така, защото при процеса размразяване продуктите губят част от полезните си свойства.

Някои продукти се развалят изключително бързо при размразяване. Основно правило при хладилен транспорт е никога един продукт да не преминава от замразено състояние в размразено и обратно.